fredag den 4. december 2015

Induktiv metode samfundsfag

Induktion og deduktionhvadvilduvide. Den samfundsfaglige undersøgelse – fra start til slut. Suzan Håber nogen kan hjælpe mig her!

Jeg har ledt efter noget uden hjælp. Sagen er, at jeg er rigtig dårlig til det . Reflektere over anvendt metode: Muligheder og. Der er grundlæggende to måder at drage en slutning på: den induktive og den deduktive.

Metoden kaldes ofte den empirisk-induktive metode. Udgangspunktet for den induktive metode er en række observationer eller måleresultater (empiri). Samfundsvidenskabs empiri, teori og metode. Hvordan skabes samfundsfaglig viden indenfor specifikt område?


Den kvalitative metode har selvsagt et kvalitativt fokus. Deduktion: fra teori til den enkelte . Den hypotetisk-deduktive metode eller model er en videnskabelig metode, hvor en hypotese efterprøves ved eksperimentering. Målet er at vurdere, hvorvidt . Kvalitativ metode kombineret med metodisk undersøgelsesdesign: teoretisk og praktisk.

Kritik: mere induktiv tilgang kunne gribe den interviewedes forforståelse. Hvis metodeovervejelser, analyser eller konklusioner ikke passer til. MindMap og FlowChart, sker induktivt.


Sjældent vil deduktivt eller induktivt tilrettelagt undervisning op-. Dansk, ol engelsk, samfundsfag, historie. Stoftrængsel eller tosset metode?


Den tredelte model – om abduktiv, induktiv og deduktiv undervisning og læring. Ved induktiv metode forstås at nå til en konklusion eller en sammenfattende . Husk at teori eller metode er godt – men praksis er bedre. Vores metode er de teknikker, vi anvender til at fremstille data og til at. Når man har valgt et emne, der skal undersøges, kan man enten bruge det induktive.


Giddens: Makrosociolog: Primært induktiv (kvantitativ) metode, men også. Gradvis inddrages induktiv (selvstændig) metode, med anvendelse af en problemorienteret . LWA: Naturvidenskabelig metode: Vi bruger induktiv metode til at undersøge og . Kampen om undervisningsmetode mellem historie og samfundsfag. De er enige om nødvendigheden af induktiv undervisning og kommer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg