torsdag den 13. august 2015

Deduktive

Man kan producere ny viden ud fra en induktiv eller en deduktiv tilgang. Når man arbejder induktivt, betyder det, at man begynder sin undersøgelse i. Den hypotetisk-deduktive metode eller model er en videnskabelig metode, hvor en hypotese efterprøves ved eksperimentering.

Målet er at vurdere, hvorvidt . Den tredelte model – om abduktiv, induktiv og deduktiv undervisning og læring. Suzan Håber nogen kan hjælpe mig her! Jeg har ledt efter noget uden hjælp.

Sagen er, at jeg er rigtig dårlig til det . Kan man være deduktiv og hermenuetisk7. Deduktiv og Kvalitativ metode:8. Gyldendal - Den Store Danskedenstoredanske. Det induktive princip: Man slutter fra mange enkeltobservationer til generelle lovmæssigheder. Hvis alle svaner, vi hidtil har observeret, . En korrekt deduktiv slutning er . Søgning på “deduktion” i Den Danske Ordbog.


Ved deduktiv metode tager man noget generelt og anvender det på et særtilfælde.

Der kan være tale om en sandsynlighed for at konklusionen . Hvordan denne teori er fremkommet er principielt underordnet . Den axiomatisk-deduktive metode. Den rene matematik stiller strenge krav til den faglige argumentation, og det betyder at mate- matikkens resultater har vist sig . Uanset hvad du vælger, begynder analysen . Som vi har set af ovenstående, fremsættes hypoteser på baggrund af observationer (systematiske eller usystematiske), . Induktive og deduktive metoder. Das deduktive und das induktive Denken gehören zu dem übergeordneten Bereich der Logik.


Beide Arten dienen dazu etwas zu erschließen, was man noch . Almene, generelle slutninger ud fra empiriske fakta. Eksempel på den aksiomatisk deduktive metode. Et rigtig godt eksempel på et aksiomatisk deduktivt system er Euklids Elementer.


Man betragter den hypotetisk deduktive metode som den klassiske naturvidenskabelige metode. Nedenstående figur beskriver den videnskabelige proces i . Matematik er en aksiomatisk-deduktiv videnskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg