onsdag den 18. april 2018

Induktion forsøg

Formål: At demonstrere induktion med magnet. Ashcon og Lauras mega swaggede fysikforsøg. Viseren på galvanometeret går enten til den .

Elektrisk induktion er et vanskeligt emne, der kræver forståelse af feltbegrebet. Forskeren har undersøgt en bestemt proces eller foretaget et bestemt forsøg, . Klik for at læse mere om induktion. Induktion: Materialer: spoler.

Undersøg hvordan et galvanometer virker. I dette forsøg skulle vi undersøge hvordan et galvanometer virker. Generator forsøg til at vise induktion.


På billedet til højre, kan du se der . Fænomenet hedder induktion, og at foretage sig det hedder: at inducere…. Dette forsøg giver en rimelig kraftig vekselspænding. Fysikeren Michael Faraday opdagede efter flere forsøg med spoler viklet om . Rapporten giver en oversigt over induktionsbegrebet og kommer bl.


Faradays første forsøg og produktionen af elektricitet.

Her er et rigtigt vigtigt forsøg til 9. Ligesom at strøm kan lave et magnetfelt via en spole, . I den en spole placeres et galvanometer. Forsøg: Grundprincippet for induktion. Du skal nu lave nogle forsøg, hvor du laver elektricitet ved hjælp af en magnet og en spole.


Lav opstillingen, der er vist på tegningen. Download video: Fysik forsøg om induktion. I skal lave en film som kan vise og forklarer noget væsentligt om. Filmen skal indeholde mindst et forsøg med forklaring. Demonstrer magnetisme, magnetlinjer eller induktion.


Find inspiration til din undervisning om magnetisme . Konklusion: Af forsøget har vi lært: At jo hurtigere man tager stangmagneten ud og ind af spolen, jo større strøm dannes der. Når man laver elektricitet på denne måde, omdanner man mekanisk energi til elektromagnetisk energi. Virtuelle forsøg - elektromagnetisme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg