torsdag den 25. august 2016

Hpfi relæ regler

Der er i dag krav om HFI eller HPFI i alle bolig el-installationer ! Overholder din el installation de gældende regler ? HFI- og HPFI-afbryderen - også kaldet fejlstrømsafbryder - er nødbremsen i de elektriske installationer. Vi har samlet en række spørgsmål og svar om HFI- og . Sikkerhedsstyrelsen vil gerne højne sikkerheden, og indfører derfor krav om supplerende beskyttelse med HPFI-afbryder i både nye og eksisterende . De nye regler trådte i kraft 1. Kravet om beskyttelse med HPFI-afbryder omfatter boligstikkontakter op til ampere og andre . Med et HPFI-relæ kan du undgå, at dit tv, vaskemaskine og anden elektronik går i stykker, hvis der kommer overgang i. I 19blev det et krav at HPFI-afbrydere (P'et står for Pulserende) skulle. De danske regler for elinstallationer justeres med mellemrum. Det genererer en separat lille strøm som aktiverer et relæ der afbryder strømmen til elinstallationen. Den nyeste fejlstrømsafbryder er i dag et HPFI-afbryder, og det er også et krav,.


Der er efterhånden rigtig mange steder, hvor de gamle FI og HFI. Første Stikkontakter – Regler, vejledning og hjælp til valg og installation. FI-afbryderens efterfølger, HFI-afbryderen (H'et står for Højfølsom), skulle ifølge de gamle regler sidde i elinstallationen i alle boliger, hvis ydermure er opført . Det er i dag et krav at din el installation er beskyttet med et fejlstrømsrelæ.


Men hvad er det for noget, og hvad er kravene helt konkret. HPFI-relæet er en fejlstrømsafbryder, en beskyttelseskomponent i det elektriske system, som er påkrævet i fx boliginstallationer nu om dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg