tirsdag den 9. februar 2016

Brændeovn primær sekundær luft

De fleste brændeovne har både en primær og sekundær lufttilførsel. Det primære luftspjæld sidder ved askeskuffen og det sekundære sidder øverst på brændeovnen. Illustrationen til højre viser brændeovnen set fra fronten med angivelse af primær-, sekundær og tertiær lufttilførsel.

Brændeovne er forskellige, og det er kun muligt at give nogle generelle. Ved optænding skal både det primære og sekundære luftspjæld stå helt åbne. Mange brændeovne har både en primær og sekundær lufttilførsel.


Når du tænder op, skal både det primære og sekundære luftspjæld stå helt åbne.

Med nogle brændeovne kan du lukke helt for luften. Følger du brugsvejledningen til din nye NG brændeovn, får du en optimal. Det betyder at HWAMs brændeovne holder sig under de grænseværdier de danske myndigheder har fastsat som acceptable. Primær- og sekundær lufttilførsel . Sekundær luft tilføres over brændet og er meget vigtig.


Reguleringsstangen for primær og sekundær luft sættes til maximum med uret . AVANCERET BRÆNDEOVN STYRER SELV MÆNGDEN AF LUFT. Spjældet til den sekundære luft sidder længere oppe på ovnen og tilfører luft til . P” og for forbrændings- luften markeret med ”S” (Sekundærluft).

Hvis det er helt vindstille og uden træk i. Denne automatiske løsning er blandt andet . Få gode råd og tips til rengøring af din brændeovn. Miljøvenlig optænding af din brændeovn. Efter en vellykket optænding kontrolleres forbrændingen med sekundær luft. En brændeovn med automatik opfylder kravene om en økonomisk. Ikke alle brændeovne er lige økonomiske.


Under dårlige trækforhold kan lidt primær luft gennem risten lette . Sørg altid for rigelig frisk luft til rum- met. Der kan tilsluttes en tæt lufttilførsel til brændeovnens luftindsugningsstud- ser. Ved forbrændingen skelnes mellem primærluft og sekundærluft. Luk helt op for både brændeovnens primære og sekundære luftspjæld de første minutter.


Alle nye brændeovne skal have papir på, at de højst må sende fem gram sod. De mest avancerede tekno-freaks ævlede om primær og sekundær luft,. Så længe brændet flammer lystigt, skal der tilføres rigeligt med både primær og sekundær luft for at få den bedste udnyttelse af dit brænde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg